Når kunst og te smelter sammen


Teblomster også kendt som bryllups te så første gang dagens lys for ca. 2000 år siden. Dengang var en sådan te en meget eksklusiv og dyr drik, hvorfor den kun blev serveret ved helt særlige lejligheder såsom bryllupper og kejserbesøg.
Det var dengang lig med stor prestige, at man havde råd til at servere teblomster. Faktisk gælder dette stadig den dag i dag i Kina. Den serveres derfor kun ved helt specielle lejligheder, hvor kineserne gerne vil vise deres hengivenhed og stolthed.

Produktionsprocessen er nænsom og grundfæstet i gamle kinesiske traditioner. Teblomsterne fremstilles ved 100 % håndkraft, hvor de håndplukkede teblade forsigtigt bindes sammen og syet omkring forskellige blomster, så de får en kuglelignende form.
Ønsker man at lave sin egen te ceremoni kan teblomsten være særdeles velegnet. Når man forsigtigt lader teen synke ned i 85-90 grader varmt vand, vil den ganske langsomt gennemgå en forvandling fra kugle til smuk blomst. Teen kan drikkes, når blomsten er foldet helt ud. Man kan endda brygge på den samme kugle 3-4 gange. Ceremonien var kugle til blomst tager 5-7 min.