Den grønne vej til koppen

Grøn te er den "oprindelige” te, som kommer fra Camellia Sinensis busken. Det er bladene fra samme busk, der også bliver til sort og hvid te. Grøn te er tørrede og i nogle tilfælde knuste blade, der kun har været udsat for sparsom iltning fra plukning til den færdige te. Denne behandling gør at den grønne te stadig har et naturligt højt indehold, af vitaminer og mineraler når man nyder bryggen.

Grøn te kommer fra Kina, Japan og Taiwan. Japan producerer udelukkende grøn te, hvorimod Kina og Taiwan producerer et hav af andre te sorter.

Camellia Sinensis busken trives bedst på højdedrag med masser af varme og meget regn. De bedste vækst betingelser har busken i 300 til 2100 meters højde. Bladene plukkes i hånden og kræver stor præcision, da det kun er topskuddet og de to øverste blade man høster.

Grøn te er også det man kalder ufermenteret te. De frisk plukkede blade får kun lov at tørre ganske lidt, før man varmebehandler dem, det gør man for at standse den fermentering/gæring der eller ville få bladene til at rådne. Efter Fermenteringen ristes bladene på meget store pander, til de bliver bløde, herefter rulles de. Rulningen foregår for det meste på maskine, men skal det virkelig være godt, så håndrulles bladene i forskellige former - det kan være snoede, krøllede, runde eller spidse. Grunden til at man ruller tebladene, skyldes udelukkende at man har til hensigt at regulerer udviklingen af smag og indholdsstoffer under brygningen.
Efter rulningen tørres bladene endnu en gang, for derefter at blive sorteret efter størrelse.

En kop grøn energi og helse

Grøn te indeholder en lang række bioaktive stoffer med helsevirkende effekt. Teen indeholder ligeledes en betydelig mængde af antioxidanter, også kaldet polyfenoler.
Polyfenoler hjælper kroppen mod nedbrydelse af kroppens celler og har en stor positiv effekt på vores immunforsvar. Grøn te har ligeledes en stort indhold af E og C-vitaminer, hvilket også virker som antioxidanter i kroppen og er med til at bekæmpe de frie radikalers skadelige indvirkning på kroppen.